Театър, фокуси и кулинарна работилница в ДГ „Майчина грижа“

Децата от ДГ „Майчина грижа“ в пловдивския район „Централен“ гледаха “Музикалница” – най-новият aвторски куклен театрален спектакъл на режисьора Петя Недева. Детският театър е част от програмата на  фестивала „Синьо лято“ в Пловдив.  

Първото издание на детския фестивал в Пловдив тази година се провежда в рамките на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“ на фондация „Заедно“, който също е посветен на децата. Ето защо малчуганите от „Майчина грижа“ участваха и в кулинарна работилница, по време на която приготвиха сами 4 български баници по традиционна калоферска рецепта. Голямата изненада за децата бе и подаръкът от  италианската общност в Пловдив. Шоуто на известния Маг Серджо Алфонсо предизивка бурни емоции и аплодисменти.   

Над 2000 деца се включиха през изминалите дни в детския фестивал, а на сцената на „Синьо лято“ се качиха над 220 млади таланти, които представиха оперни, театрални, циркови, музикални и танцови спектакли. Изключително голям интерес предизвикаха арт работилниците, открития пленер и игрите на народите, организирани от етническите общностите, представители на Фондация „Заедно“.

За автора

Вашият коментар