2,5-инчов хибриден диск спретнаха в Сингапур

2,5-инчов хибриден диск е новото дело на Института за съхранение на данни към сингапурската Агенция за наука, технология и изследване и се нарича A-Drive. На този етап нито един производител на тънки PC устройства не е заявил желание да го използва, но това със сигурност ще стане в бъдеще. Създателите му обещават, че цената му ще бъде по-ниска от тази на SSD дисковете, които използват съвременните ултрабуци и таблети.

Хибридните твърди дискове като Momentus XT на Seagate, например, комбинират производителността на SSD дисковете с цената и капацитета на обикновените твърди дискове. Ето защо те стават все по-желани, особено от производителите на ултрабуци и таблети. Те със сигурност ще се зарадват на новината, пристигнала от Сингапур.

 

hydriddrsive5mm

HDD компонента на A-Drive обещава капацитет до 1ТВ, допълнени от още максимум 32GB SSD капацитет. Хибридният продукт е предназначен главно за дата центрове или големи офиси, където би спестил място и намалил потреблението на енергия с до 50%. Освен, че ще направи бъдещите ултрабуци и таблети по-икономични, дискът ще гарантира тяхната тиха, безпроблемна и ефикасна работа.

 

 

За автора

Вашият коментар