Canon отбелязва 30-а годишнина на технологията, променила фотографията

Световноизвестната марка Canon отбелязва 30-а годишнина на технологията, променила фотографията Японската компания търси своите първи фотоапарати в България София

Въведена през 1987 година, технологията на Canon  EOS революционизира фотографията като прави възможна смяната на обективи и автоматичния фокус

Серията EOS е първата изцяло електронна система за контрол на обективи, която днес се използва във всички фотоапарати и производители. В сърцето на технологията е системата на Canon за сменяеми обективи EF, където електрониката за управление на обектива вече не е във фотоапарата, а в самия обектив, което дава независимост на обектива от фотоапарата.

EOS е акроним за „Електро оптична система” и носи името на гръцката богиня на зората

Тя прави своя дебют през март 1987 година с въвеждането на фотоапарата EOS 650 с огледално-рефлексен (SLR) и EF обектив. EOS днес включва и система Cinema EOS и се състои от 24 фотоапарати с избор от 97 EF обективи. Тъй като всички основни компоненти на цифровия фотоапарат – CMOS сензор, графичен процесор и сменяеми обективи – са използвани в EOS и са собствена разработка на Canon, японската компания контролира всички аспекти от обработката на изображението от заснемането до крайния резултат. Така продуктите на Canon бързо се превръщат в стандарт за качество на изображението и цветовете.

През септември 2003 година Canon пуска EOS 300D – първият дигитален огледално- рефлексен фотоапарат, с което поставя началото на новата цифрова епоха. Въвеждането на този модел помага на Canon да стане водещият производител на фотоапарати със сменяеми обективи в следващите 14 години. 

Благодарение на лоялността на своите клиенти, към ноември 2015 година общият брой произведени фотоапарати от серията EOS достига 80 милиона, а към август 2016 г., общият брой произведени обективи EF вече надхвърля 120 милиона броя. За да отбележи юбилея на EOS, в България Canon организира виртуален музей – компанията кани всички, които притежават фотоапарат на Canon в следващите два месеца да изпратят негова фотография, снимки направени с него, както и историите зад тези снимки. Всички желаещи да участват във виртуалната изложба на Canon, може да пращат снимките на Facebook страницата на компанията в България като притежателите на най-харесваните снимки и истории ще бъдат наградени с книги за фотографията на Canon, а много от участниците ще получат други награди.

От момента на своя дебют през 1987 година, EOS разширява границите на възможностите на фотографията и работи за популяризирането й с видеозаписа като основни форми на визуална комуникация. Компанията продължава да подобрява своята технология за изображения и непрекъснато да развива EOS за да отговори на нуждите на все по-разнообразните потребители.

Вашият коментар