Canon се пъчат с нови камери

По време на CES (Consumer Electronics Association) Canon представиха два нови модела от линията си камери Legria. Това са Canon Legria HF R48 и Canon Legria HF R46. И двете камери поддържат безжично управление през смартфон или таблет, върху който е инсталирано приложението CameraAccess. Същото приложение позволява на потребителите да гледат записваното видео в реално време на екрана на мобилното си устройство.

И двата модела са горди притежатели на 3,3-мегапикселови 1/4.85" CMOS матрици и процесор на изображението DIGIC DV 4. Този процесор позволява Full HD резолюция при скорост 50 кадъра в секунда и едновременно записване на AVCHD и MP4 съдържание в същото време. Казано по-простичко, с двете камери можете да снимате в 1080р и 720р едновременно. И двата модела са оборудвани с f/1.8-4.5 обективи с 32-кратно увеличение на образа и "интелигентен" стабилизатор на изображението.

Каква все пак е разликата между тези камери? Това е тяхната памет. Моделът R46 в с капацитет 8GB, докато R48 има цели 32GB. Освен това, ако искате да притрежавата R46, ще ви се наложи да броите 349 британски лири, а за R48 – 429 единици от същата валута.

Трябва да отбележим, че Canon представиха и моделите HF R406 и Legria HF G25. Първият модел попада в нискобюджетния клас с цената си от 259 лири и липсата на Wi-Fi. Моделът има обектив с 32-кратен зуум и CMOS матрица. HF G25, от друга страна, е високобюджетна камера и наследник на G10. Моделът използва 1/3 CMOS Pro матрица чувствителна към ниска осветеност. Камерата поддържа ръчен фокус и ръчен контрол върху диафрагмата и скоростта на снимане.

 

canon-legria-hf-r46

 

 

 

 

 

 

За автора

Вашият коментар