Дайте път на Asha 210

Nokia се представя на пазара с  новото си  устройство- QWERTY-телефонът Asha 210. Моделът се отличава с фирмения дизайн на Nokia и "умна" камера. В модификацията с две SIM-карти е налична функцията Easy Swap, телефонът е снабден с Wi-Fi модул за по-удобно използване на интернет и със специален клавиш за уеб браузъра.

За съжаление, 3G-модул не присъства, така че при липсата на Wi-Fi мрежи потребителят ще трябва да използва по-бавната EDGE.

В САЩ и двете версии на устройството ще се продават за 72 долара (без данъците), а наличните предложения ще са в черно, жълто и тюркоаз.

Nokia Asha 210 разполага с QWERTY-клавиатура в съчетание с клиенти за WhatsApp, Facebook и Twitter и поддръжка на популярни имейл услуги (като Gmail). Телефонът е оборудван с 2-мегапикселова камера, която може да бъде достъпна с отделен бутон, дори когато основната клавиатура е заключена. "Smart" камерата също предлага избор от различни възможности като например:

– Автопортрет, обезпечаващ центриране на изображенията, когато потребителите правят снимки на себе си, дори и без предна камера. Това се постига благодарение на гласови подсказки, позволяващи подравняване на камерата, преди да се създаде снимката;
– Бързо редактиране на снимките непосредствено от приложението за управление на камерата с възможност за незабавното им качване в социалните мрежи.

Потребителите имат възможността бързо да споделят снимки и друго съдържание с помощта на услугата Slam от Nokia, която е достъпна в Nokia Asha 210. Услугата позволява предаване на съобщения със снимки или видео към други устройства чрез модула Bluetooth, без да е необходимо свързване на двата телефона.
 

 

Вашият коментар