Flappy Bird си отиде

Flappy Bird вече официално не съществува. Верен на думите си, създателят на играта Донг Нуен (Dong Nguyen) свали приложението от Google Play и iTunes App Store. И освен ако вече не сте я изтеглили, вече няма да можете да намерите една от най-популярните игри в света в момента.

Нуен очевидно се отдръпна от популярността на играта си, която тя получи през последните няколко седмици. Flappy Bird е била на върха на най-изтегляни приложения за известно време, но след като американската комерсиална преса я забелязва, играта се превърна в катализатор за дебати относно същността на истинската игра и дали мобилните версии имат място в дискусията.

Нуен заяви пред феновете, че има друга причина за отстраняването на играта. „Прекомерната употреба“ изглежда означава „злоупотреба“ или „пристрастен към“, но това е трудно да се каже със сигурност.

Нуен заяви, че е правил по десетки хиляди долара на ден от рекламите на приложението (което беше свободно за сваляне). Интересното е, че друга игра на Нуен Shuriken Block изглежда също е била премахната от Google Play (тя все още е на разположение в iTunes store, както и Flappy Bird беше достъпна за известно време том, след като беше премахната от Google Play).

Shuriken Block, заедно с други три игри – Smashing Kitty, Droplet Shuffle и Ninjas Assault, все още могат да се играят на мобилно устройство с 5-активиран HTML браузър и начална страница неговото студио. Но Flappy Bird вече я няма – очевидно завинаги.

За автора

Вашият коментар