Google Chrome с функция Do not track

От вчера – 06.11 Google започна автоматично да обновява инсталираните версии на браузъра Chrome до версия 23. Една от новостите, правещи сериозно впечатление е  новата версия, съдържаща в себе си е опцията за изключване на следенето, позната като „Do Not Track”, съобщава Neowin.

Новата функция беше обещана отдавна от Google, но едва сега вече е достъпна за потребителите. За съжаление Chrome не е сред браузърите, славещи се, че  може да запази конфиденциалността на потребителите. Много хора все още вярват, че Google подслушва действията им с помощта на скрити в браузъра механизми.

Опцията против следене посочва на посещаваните сайтове, че потребителят не иска шетнята му из мрежата да бъде следена, но дали молбата ще бъде удовлетворена зависи и от структурата на самите сайтове.

В новата версия на Chrome има и подобрения в производителността при базираните на Windows машини. Най-много внимание е обърнато на механизмите за гледане на поточно видео. Там подобрението е постигнато чрез по-адекватно използване на графичните чипове и разтоварване на централния процесор.

 

За автора

Вашият коментар