Инженери от 5 континента споделят опит на конгрес за иновативни технологии в Пловдив

КЦМ 2000 Груп е домакин на първия международен конгрес на производителите на метали, ползващи иновативната технология „Аусмелт”

Пловдив стана домакин на първото по рода си издание на металургията форум, в който участие взеха  специалисти от 18 компании, опериращи на 5 континента. Тридневният форум (29.10-1.11.2018) събра инеженери в Гранд Хотел Пловдив, а домакин на конференцията е КЦМ. Знаковият за металургията форум делегатите дискутираха иновативните екологосъобразни технологии за производството на олово, мед и калай.

Водеща презентация на конгреса бе инсталацията „Ново оловно производство“ на КЦМ, която бе определяна като най-значимия проект в металургията на оловото в световен мащаб, заради съвкупността от технологии, чрез които се ограничава въздействието върху околната среда и се намалява разходът на енергия.

(Румен Цонев – Главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП, дава началото на конференцията) 

"Събитието е уникално, защото е първото по рода си и се провежда в Пловдив. От 2014-та година насам ние доказахме, че това е най-добрата технология за производство на метали и преработване на вторични суровини", сподели пред mediacafe.bg господин Иван Добрев – директор „Развитие и оперативни дейности” на КЦМ.

"В света има 70 пещи ползващи тази технология, но малко са тези за олово. Ние успяхме да реализираме най-иновативното производство в света, за очистка на газовете, като намалихме разхода на енергия с 40 %, а обема от газовете от тази пещ е намален 10 пъти", допълни г-н Добрев.

Значението на тази конференция за КЦМ е много голямо, защото ни дава увереност, че сме направили правилния избор за производство на олово и да станем най-доброто предприятие в югоизточна Европа за производство на олово и цинк", сподели още той.

  

Пловдив бе избран за домакин на конгреса сред тринадесет държави – Австралия, Германия, Финландия, Китай, Русия, Япония, Южна Корея, Индонезия, Перу, Намибия, Индия, Южна Африка, Канада, като КЦМ 2000 Груп съумя да спечели доверие с високото си технологично ниво на развитие, а това е поредното международно признание за успехите на българския металургичен холдинг.

Организатор на събитието е финландската технологична компания „OUTOTEC“, която е утвърден лидер в предоставянето на технологии и оборудване в тежката индустрия и собственик на технологията на „Ausmelt“, използваща се за топене на метални суровини при производството на олово, мед, калай и никел.

Вашият коментар