Какво е необходимо за създаването на успешен онлайн бизнес?

Доста често ми задават този въпрос – какво е необходимо за създаването на успешен онлайн бизнес? Въпросът е безкрайно обширен, защото за да създадеш добър бизнес трябва да преминеш стотици препядствия, но винаги съм знаел, че преди всичко ти е нужен добър партньор.

И ако си говорим за партньори то те трябва да са винаги на твое разположение 24 от 7, както и ти на тях. А такива същества почти няма, освен ако не са технологични. Основното е, че технологиите трябва да са в ползва на хората и бизнеса – трябва да са лесни за ползване, удобни и достъпни. Услугите в Интернет търпят бурно развитие – вече почти всичко е cloud базирано, или както се казва „в cloud-а“. Най-развиващи се в световен мащаб са услуги за съхранение и споделяне на файлове, за управление на проекти, за комуникация в компаниите и между екипите.

Възможностите за дистанционна работа и freelance услугите също са предпоставка за по-бързото развитите на този тип услуги. Всички тези услуги имат едно общо название – SaaS или Software as a Service.

Въпреки това, в някои случаи е необходима минимална техническа култура и познаване на основни понятия. Това създава все още малка спирачка, но тенденцията е този тип услуги да стават все по-достъпни, по-лесни за ползване и с повече възможности. Показателно за развитието в тази посока са SaaS платформите за електронна търговия, като Shopiko.

Електронната търговия е най-прекият път за бизнеса да оцени възможностите на Интернет и съответно има най-голямо търсене от страна на компании с различна сфера на дейност за „излизане“ онлайн и за създаване на онлайн магазин. Потенциалът и възможностите за реализиране на успешни онлайн проекти са неограничени. А тенденциите са изключително благоприятни – за 2013г. 12.1% от хората на възраст между 16 и 74 години са направили онлайн покупки, което е с 2.9 процентни пункта повече от предходната година. И този процент бележи ръст през всяка следваща година.

За да продавате с Shopiko онлайн, е нужно да имате базови познания в сферата на интернет и малък, първоначален капитал. Ако ще ме попитате за какво ви е той, нужен ви е за реклама във Facebook, AdWods, E-mail маркетинг и т.н  А другото е лесно – качвате своите продукти – снимки, описания, цени, заглавия, полълвате страницата “Контакти”, “За нас”, “ЧЗВ”, няколко новини в началото, преди да пуснете Вашия магазин, както и зареждате съдържанието на страницата за “Общи условия”.

 Важното е, че общите условия се зареждат автоматично и е нужно само да попълните вашите данни – адрес, телефон, името на фирмата и т.н.

Функционалностите на Shopiko са следните: Онлайн магазин на собствен домейн; Бърз и стабилен хостинг, включен в цената; Facebook магазин; Връзка със социалните мрежи Twitter, G+ Мобилна версия; Имейл кутии с името на домейна; Добро позициониране в търсачките; Структурирани данни за всеки продукт; Добра SEO оптимизацията на платформата; Разширен SEO модул; Възможност за настройка на доставки с различни спедиторски компании; Възможност за активация на модул за доставка, свързан с Еконт Експрес; 2 респонсив дизайна +6 стандартни дизайна; Възможност за персонализиране на избрания дизайн – фонови картинки, цветова гама; Вградена банерна система; Анализ и статистика на посещенията (интеграция с Google Analytics); Възможност за активация на Ecommerce Tracking; Проследяване на поръчките от Google AdWords и Facebook чрез активиране на модула Смарт пиксел; Възможност за активация на модул за бързи продуктил; Вградени маркетинг инструменти; CSS и JS редактор

Допълнителни модули: Zopim, Pazaruvaj.com, RSS поток, коментари с Disqus, Връзка със системата на 2leva.bg, Aurasel, отложено плащане с Плати после. А най-важният от допълните модули е модулът за видео и текст-чат Aurasel, този модул е помогнал на стоици бизнеси да изстрелят онлайн продажбите си в небесата. Негово преимущество е вградената система за следене на посетителите.

Методи за плащане: Наложен платеж, Easy Pay, Банков превод, PayPal, Epay.bg, Плащане с BitPay (биткойни). 

Информация за всички функционалности на Shopiko може да намерите в сайта на СуперХостинг.БГ 

За автора

Вашият коментар