Холограмни двойници в интернет

Microsoft разработва технология за 3D присъствие, като планира да я внедри в своите комуникационни услуги, включително в приложението за интернет разговори Skype. Технологията трябва да осигури реалистично присъствие на виртуален двойник на потребителя на друго място, например на събрание в офиса.

Отдалеченият служител ще може да заеме място на масата за разговори, да се обърне към колега и да говори с него лице в лице.

В бъдеще разработката ще се използва в услугата Skype за организиране на групови видеовръзки чрез уеб камери. Новата функция ще бъде достъпна само за потребителите на платени услуги.

Кандидатите за разработчици на холограмната технология трябва да имат задълбочени познания по C/C++/C#, опит в работата с комуникационни услуги, аудио- и видеокодеци, да познават операционни системи Windows 8 и Windows RT и технологиите за обработка на изображения.

Microsoft се занимава с технологии за 3D присъствие от няколко години, като през миналата година представи платформата Viewport. Компанията създаде холограма на потребителя с помощта на набор от камери и инфрачервени проектори. Viewport се разработва от подразделението за изследвания Microsoft Research.

Вграждането на подобна функционалност в популярна услуга като Skype ще промени радикално начина, по който общуват хората по целия свят.

 

Вашият коментар