Limbo – нещо повече от умен часовник

Напоследък на техно пазара се пръкват все повече т. нар. умни часовници и освен Sony, редица компании имат подобни проекти. Според редица специалисти Smartwatch моделите имат своето бъдеще, но дизайнерът Jeabyun Yeon тази седмица показа един по-различен поглед по темата.

В концептуалния си модел, който той нарича Limbo, дизайнерът съчетава желанието за създаване на умен часовник с друга тенденция – гъвкавите екрани, за които е само въпрос на време да започнат да се виждат в технологичните продукти от ежедневието ни.

Пилотният модел Limbo съчетава двете устройства, като предлага на потребителите да поставят смартфона на ръката си като гривна. Така достъпна остава само част от информацията на екрана, а ако има нужда от нещо повече – за секунди извития апарат се превръща в смартфон, наподобяващ по размери Samsung Galaxy S4 например.

Техническите показатели на устройството предлагат почти всичко, достъпно в един съвременен смартфон – 4,3-инчов сензорен екран, работещ в резолюция 1024х600, 8-мегапикселова камера, Wi-Fi, Bluetooth, GPS и т.н.
Към момента не е ясно ще видим ли скоро подобни устройства на пазара, но е впечатляващ фактът, че бихме могли да носим смартфона на ръката си, а когато искаме да говорим или да го използваме по друг начин, лесно да го трансформираме.

 

future-device-smartphone-wristphone-concept-futuristic-4

 

 

 

 

Вашият коментар