Малък, но палав…

В годините на криза, в които сме потопени едно от най-важните условия за оцеляване е да ползваме и потребяваме само това и колкото ни е нужно. Погледнато в технологичен аспект,  идеалната проекция на това е малкият компютър CuBox Pro, който има формата на кубче със страна 2,5 см.

Мини компютърът е достатъчно мощен за голям кръг от приложения, като може да се справя с всичко, използвайки само 3 вата мощност за своя 800 MHz двоен ARM PJ4 процесор. В този мъник са събрани и 1080p видео-декодер, OpenGL ES 2.0 графична машина и други характеристики, които наистина впечатляват предвид ръста на този приятел.

Някои от приложенията дори включват и Network Attached Storage – приложение за цифрови означения, Android телевизор, домашно устройство за сигурност, или като мултимедиен плейър“. Трябва да споменем, че тзи минималистична машинка работи под Linux.

CuBox Pro си има и цена, и тя е 130 долара при предварителна поръчка. Иначе онова, което бихте заплатили на място, в магазина е 160 долара.  Компютърттъ  може да бъде своеобразен съперник на Raspberry Pi – друг известен малък компютър.

Всъщност двамата „големи“ при малките не са точно конкуренти, поради факта, че Raspberri Pi само струва само някакви си 35 долара, но пък CuBox Pro е по-мощният мини компютър.

За заинтересуваните от възможността  да притежават сравнително мощен компютър в умален ръст, CuBox Pro е едно доста любопитно и същевременно приемливо предложение.

 

solidrun cubox pro computer io

 

 

Вашият коментар