Марката „Правец“ се завърна?

През 80-те години на XX век България се нарежда на 3-то място в света по производство и използване на електронни устройства на глава от населението, марката "Правец" заема централно място в българската индустрия за производство на персонални компютри. След идването на демокрацията тази индустрия, както и много други, запада.

"След 30 години една легенда се завръща…" Това гласи рекламата на този романтичен продукт. В интервю за "Капитал Daily", управителят на компанията за почистване на преносими компютри Бойко Вучев, твърди, че планира да пусне показания на сайта лаптоп след Нова година.

За разлика от старите компютри „Правец“, които са били изцяло родно производство, новите лаптопи "Правец 64М" само ще се сглобяват в България като хардуерния дизайн е на тайвански производител. Новият лаптоп ще използва съвременните модели процесори на Intel, а именно i3, i5 и i7, до 16GB оперативна памет и до 2TB твърд диск.

Много полезни могат да се окажат и слотът за SIM карта и възможността за тунер за цифрова ефирна телевизия. Интересното в случая е, че машините ще се предлагат с базираната на платформа с отворен код „Правец ОС“. Също така ще има възможност за Windows, Android, Chrome OS или Solaris.

Определено новината предизвика фурор в интернет пространството и с нетърпение ще очакваме да видим крайните резултати.

А вие как мислите? Ще имат ли успех родните компютри?

За автора

Вашият коментар