Нова камера от Fujifilm

Fujifilm се появи на техно пазара с нов продукт – компактна безогледална камера X-M1 – трета от премиум клас със сменяем обектив в портфолиото на компанията. Моделът е запазил  дизайна, качеството и скоростта на работа на знаменитите камери Fujifilm X-Pro1 и X-E1, като освен за фенове на фотографията е подходящ и за обикновени потребители.

Във въоръжението на Fujifilm X-M1 няма как да не ни направи впечатление  16,3-мегапикселовата X-Trans CMOS матрица APS-C с цветен филтър. Липсата на оптичен нискочестотен филтър повишава разделителната способност и осигурява ясно и наситено изображение.

Чувствителността на матрицата варира от стандартна ISO200 до ISO6400 със стъпка 1/3. За получаване на ясни снимки с ниско ниво на шум дори при слабо осветление или нощем могат да се използват разширените диапазони на чувствителност ISO12800 и ISO25600.
 
Процесорът EXR II обезпечава време за включване на камерата от 0,5 секунди, време за задържане на сработването на затвора 0,05 секунди и максимална скорост на серийни снимки 5,6 кадъра в секунда (не повече от 30 кадъра). Освен това Fujifilm X-M1 може да записва видео във формат Full HD (1920×1080) със скорост 30 кадъра в секунда.
Fujifilm X-M1 притежава и Wi-Fi модул, който позволява безжично предаване на снимките към смартфон или таблет, както и публикуване в социални мрежи. Тази функция позволява също получаване на данни за местоположението от смартфона и добавянето им към направените снимки.
Прави добро впечатление корпусът на Fujifilm X-M1, който е в стил ретро, наследен от моделите Fujifilm X-Pro1 и X-E1. Въпреки голямата матрица, 3-инчовия течнокристален дисплей с висока резолюция (920 000 пиксела) с променящ се ъгъл на наклона, вградената светкавица и модул Wi-Fi, камерата тежи само 330 грама. Появата на това чудо на техниката трябва да се случи този юли, а цената му ще бъде $700 ($800 в комплект с обективи).
 

Вашият коментар