Появи се джобна видеокамера

Австралийската компания Blackmagic Design Pty Ltd, специализирана в производството на електронно оборудване за видео продукция и нейното транслиране, започна продажбите на свята нова компактна видеокамера модел Pocket Cinema Camera.

Устройството към момента е най-компактната видеокамера в света, използваща сензор за изображение формат Super 16. Габаритите на видеокамерата са 128 х 38 х 66 милиметра, а теглото е едва 355 грама.

Датчикът за изображения е с размери 12,48 x 7,02 милиметра. Видеокамерата позволява запис с разделителна способност 1920 х 1080 пиксела с 13-степенен динамичен диапазон със следните честоти на кадрите в секунда: 23.98, 24, 25, 29,97 и 30. Заснетият материал се запазва във файлове с CinemaDNG или Apple ProRes 422 (HQ) формат и се записва на SD карти памет. Видеокамерата разполага и с байонета Micro Four Thirds.
 
На задната страна са разположени четири бутона: Iris (автоматична регулировка при заснемане на видео), Focus, Menu, On/Off. Там е разположен и контролер за навигация в менюто и LCD дисплей с резолюция 800 х 600. точки.
 
Видеокамерата е снабдена със стерео микрофон и един високоговорител, micro-HDMI порт и 3,5 мм гнездо за слушалки и микрофон. Вграденият акумулатор осигурява автономна работа в продължение на един час.
Очакваната цена на Pocket Cinema Camera е $995. Видеокамерата е съвместима с голямо число обективи, преходници, външни микрофони и други елементи за управление.

 

 

Вашият коментар