Понякога е по-добре да знаете по-малко, за да направите повече

PlovDev е мястото, където десетки хора свързани с IT сферата и интересуващи се от нея, обмениха опит, запознаха се с нови практики и се забавляваха.

10:15 и по-голямата част от хората вече са се регистрирали и очакват конференцията да започне. Цари оживление и всички искат да прекарат добре, да научат нещо ново и да се забавляват.  Първата лекция започва, а седящите места са значително по-малко от желаещите да я чуят. Организаторите поставят допълнително столове и пуфове, което допринася за още по-голямото усещане за приятелски разговор на по кафе.

8 лектори споделиха с публиката личния си опит в работата, живота и усъвършенстването. Лекциите им бяха насочени директно към посетителите, обвързани с практическия опит, мързела и досадните ежедневни задължения. Представени по интересен, достъпен и забавен начин в една напълно неформална обстановка.

Как да си оптимизираме работата и да бъдем по-добри и продуктивни; как да подхождаме към генералния проблем, разцепвайки го на множество по-малки и прости задачи с елементарни решения, защото понякога повечето знания и опит пречат за намирането на лесно и бързо решение. Тези и много други „уроци“ бяха само част от програмата на конференцията.

Организаторите бяха подготвили и редица забавления за посетителите – програмистски загадки и афтър парти. Задачките представляваха част от програма, а продължението или началото ѝ се намираха в друг от посетителите.  Всеки трябваше да намери останалите части от своята програма, така че да се получи един завършен и смислен алгоритъм.  По този начин участниците контактуваха, запознаваха се и най-вече – много се забавляваха.

За автора

Вашият коментар