Телеобектив за iPhone

Сред множеството предлагани обективи за iPhone на техно пазара, на преден план изпъкват моделите на Olloclip. Те са интересни с това, че са изключително лесни за употреба и че използват висококачествена оптика.

Компанията е най-известна с един свой модел три-в-едно, който съчетава широкоъгълен обектив, макро обектив и обектив тип "рибешко око".

Неотдавна компанията представи и телеобектив, наречен Olloclip Telephoto. Новият модел напомня твърде много на старите по това, че разполага с обективи и от двете си страни. От едната страна има телеобектив с двукратно увеличение, а от другата – циркулярен поляризационен обектив.

Телеобективът превръща 33-милиметровото фокусно разстояние на iPhone 5 в 66-милиметрово (еквивалентно на 35 милиметра). Това не е сериозно увеличение, но би могло да бъде полезно в ситуации,  при които няма възможност се приближим достатъчно до обекта, който ни интересува. Този обектив може да се използва и за портрети без да се налага да се приближаваме твърде много до модела. По-дългото фокусно разстояние, освен това, ще "размаже" повече фона.

На задната страна на аксесоара, пред камерата на iPhone се намира циркулярният поляризационен обектив, който намалява отраженията и блокира светлината, идваща от различни ъгли. По този начин се получават цветове по-близки до действителните. Добрата новина тук е, че можем да поставим този обектив и пред телеобектива (както и пред гореспоменатия 3-в-1 модел на Olloclip).

 

Вашият коментар