Треперете – идва Lumix DMC-GF6

Новият безогледален фотоапарат със сменяеми обективи – Lumix DMC-GF6 на Panasonic бе официално представен. Устройството представлява най-компактният модел в серията GF. Системата Micro Four Thirds, вградена във фотоапарата притежава 16-мегапикселов сензор Live MOS, мощен процесор Venus Engine и максимална чувствителност ISO 12800 (в разширен режим – ISO 25600).
В този модел, Panasonic доста са се поизпотили, за да накарат машинката да работи максимално безшумно. В новия фотоапарат е интегрирана специална технология, грижеща се за получаването на по-естествени цветове и повишаване качеството на кожата на лицето, дори когато се снима с високо ISO. Освен това, автофокусът Low Light AF осигурява точно и бързо фокусиране при слаба светлина, дори и без помощта на допълнителна такава.

И този апарат (това вече е нещо стествено) има възможност за записване на видео, като има и опции за използване на непрекъснат и следящ AF в режим на видео. Режимите NTSC (1920х1080/60i или 30p) и PAL (1920х1080/50i или 25p), записват във форматите AVCHD или MPEG4 със стерео звук и възможност за използване на настройките P/A/S/M.

В останалия набор от въоръжението на този фото звяр се отличават 3-инчовият въртящ се сензорен дисплей, поддръжка на безжичните технологии Wi-Fi и NFC, набор от 23 сцени (за начинаещи), различни ефекти и филтри. Lumix DMC-GF6 може да снима 0,5 секунди след включването му, а размерите на корпуса са 111 х 65 х 38 мм.

Официално към момента има информационно затъмнение относно цената на която ще се продава машината, но пък “злите езици“ твърдят, че фотоапаратът ще се появина британския пазар следващия месец на цени около 700 долара в комплект с обектив 14-42мм.

gf6k_6

 

 

Вашият коментар