Заслужава ли си покупката на смарт часовник?

Потребителският интерес към смарт часовниците значително нарасна през последните години. Тяхната технология се развива с бързи темпове и вече предлага страхотни характеристики, изключителен дизайн и то на все по-достъпни цени. Истината е, че има шанс умният часовник да се превърне в поредния захвърлен в чекмеджето аксесоар. Но ако наистина оцените неговите функции и го носите постоянно ще разберете, че тази смарт джаджа е супер полезна и си заслужава. 

Нотификации

Нотификациите са една от основните причини за покупка на смарт часовник. Възможността да решавате кое известие заслужава внимание и кое не спестява време и усилия да извадите телефона от джоба или чантата си. На пръв поглед това не изглежда като сериозна причина за покупка, но всъщност носи свободата да не отвличате вниманието си с ненужни известия. Освен това можете сами да решите, кои нотификация искате да се появяват на смарт часовника и кои не. 

Отговаряте на обаждания

Голяма част от умните часовници разполагат с възможност за провеждане на обаждания. Това е особено полезно, ако спортувате навън или шофирате и нямате лесен достъп до телефона си. Със смарт часовника можете лесно и удобно да приемате своите обаждания или да ги отклонявате, ако не са важни.

Фитнес тракер

Всички смарт часовници предлагат функцията за следене на изминатото разстояние. Това е важно за всеки, който желае да води активен начин на живот. Ако искате да използвате часовника си като фитнес тракер можете да си закупите такъв, който измерва пулса, следи качеството на съня има GPS и възможности за инсталиране на фитнес приложения като Endomondo и Strava. Има и водоустойчиви смарт часовници идеални за активно спортуващите. 

Навигация

Навигацията безспорно е една от най-полезните функции на умните часовници. Само с един поглед на китката следите дали се движите в правилната посока, къде трябва да завиете и кога ще стигнете желаното местоположение.

Персонализация

Можете да изтегляте всякакви приложения, както и да решите какви известия искате да получавате, можете дори да сменяте каишките на часовника в зависимост от предпочитанията си. Смарт часовниците предлагат толкова много възможности и само от вас зависи да изберете тези, които подхождат най-много на начина ви на живот.

За автора

Вашият коментар