Трогателно: Сложиха паркомати на „Иван Вазов“, шофьорите плачат от щастие

Стотици пловдивчани, живеещи, работещи и спиращи безпричинно на улица „Иван Вазов“ в Пловдив, запълниха с реки от щастливи сълзи излишно павираната и ненужно озеленена пътна ивица, водеща до красивата сграда на бившия Партиен дом.

Животворната новина, долетяла от Общината и информираща пловдивчани, че плащането на „Синя зона“ по цялата улица „Иван Вазов“ ще става вече само чрез монтирани нови паркомати и SMS, предизвика истинско умиление и неподправен възторг.

„Леле, как се бях притеснила, че ще направят улицата пешеходна“, с дрезгав от вълнение глас сподели шляеща се с мощен джип в отсечката кифла, търсеща обувки за 2 и 30 килото. „Не съм ходила пеша от прогимназията и не помня с кой крак се захождаше първо“.

Достолепен хвалипръцко, приличащ на произволно избран депутат, доволно каканижеше пред събралото се множество, че технологичната революция ще подмени скоро не само хората със сини престилки, но дори и техните началници.

„Представяте ли си какъв рай щеше да бъде не само да няма диспечери, дето да ви взимат парите на всяко спиране, а в администрациите да се трудиха роботи с изкуствен интелект, м? Изкуствен, ама наличен! Така в някакъв момент те сами щяха да стигнат до извода, че улицата трябва да е пешеходна, а паркоматите не са за хвалба“.

След като същият бързо беше набит, думата взе изискана дама, носеща в дамската си чантичка гальовен питбул. Тя подкрепи иновацията, но с известно разочарование, разбирайки че служителите на „синя зона“ ще бъдат пренасочени към вътрешните пресечки в района.

„Няма отърване от този башибозук. Още не съм паркирала, а вече гледат лошо и проверяват на калкулаторите дали съм платила. Един път случайно забравих да пусна SMS преди да изгася двигателя и за секунди пристигна цивилна кола, пълна с пранги. Изскочиха трима – един направи снимка, друг ми закопча предната гума, трети написа „Ханко Брат“ и ми лепна на стъклото наплюнчена хартия на кого да звъня, за да ми я освободят. Докато отворя шофьорската врата и кажа „тъпанари“, вече бяха изчезнали“.

Малцината недоволни, сред които няколко хиляди учители и ученици, попитаха защо изобщо се слагат такива устройства, ако не е било първоаприлска шега афишираното намерение „Иван Вазов“ да стане пешеходна, но веднага бяха анатемосани и замеряни с тасове и странични огледала за това, че искат да спрат прогреса.

Вашият коментар