Време е за шоу! Пловдив днес е Маратон!

Очакваният с нетърпение от хиляди пловдивчани и гости на града „Маратон Пловдив“, превърнал се през годините в емблематичен за хилядолетния град, ще се проведе днес в подножието на вечните хълмове.

В 9.00 часа на площад „Централен“ ще бъде даден старт на Полумаратон Пловдив, в който участие ще вземат 950 състезатели от 18 различни държави.  

Припомняме, че за разлика от предходните издания на знаковото спортно събитие, през тази година надпреварите са две: полумаратон 21К и провелият се в събота Амбелино Кидс рън. Дългата дистанция от 42К ще се проведе през следващата година, тъй като множеството инфраструктурни проекти, реализиращи се на територията на града през настоящата календарна година, не позволяват осигуряването на нужното за целта трасе.

Тази промяна явно не се е отразила на традиционно високото ниво на „Маратон Пловдив“, което стана видно в съботната утрин, когато се проведе и надпреварата за деца Амбелино Кидс Рън.

Десетки щастливи малчугани, много смях, страхотно настроение и, разбира се, награди за победителите белязаха поредната успешна кампания сред децата, обичащи да спортуват и да се забавляват.

Експо зоната, в която десетки изложители представяха своите продукти, се радваше на огромен интерес както от участниците във вчерашното и днешното състезание, така и от множеството граждани, търсещи качествени продукти за себе си и своите семейства.

Днес от 09.00 до 12.30 часа, с цел осигуряването безопасността на участниците в Полумаратон Пловдив, ще бъде затворено движението на моторни превозни средства по маршрута на състезанието.

А ето какъв ще бъде той:

Старт: Площад Централен/Ст. Стамболов-ул. Княз Александър I-ул. Константин Стоилов- ул. Криволак- ул. Съборна (до Хисар Капия)-ул. Цанко Лавренов- ул. Цар Иван Шишман- площад Житен пазар- бул. 6-ти септември- ЦБО III-бул Христо Ботев-бул Санкт Петербург- алея 8, парк Лаута-ул.Георги Данчов- ул.Съединение- бул. Освобождение-ул.Цар Симеон-ул.Ягодовско шосе-бул.Цариградско шосе-бул.6-ти септември-през ул.Владея към бул. Марица юг- ул.Висла-ул.Райко Даскалов-ул. Опълченска-ул.Никола Палаузов-ул.Софроний Врачански-ул.Свети Климент-ул.Хр.Г.Данов-ул.Княз Александър I.

Припомняме, че участниците в Полумаратон Пловдив трябва да са навършили 16 години, а тези, които все още не са навършили тази възраст, ще могат да участват единствено с пълнолетен придружител по време на цялото бягане.

Още за събитието можете да научите от Официалната Интернет страница, както и в социалните мрежи.

За автора

Вашият коментар