CV клиника приема студентите на 12-то издание „Дни на кариерата“ в Пловдив (ВИДЕО)

"Стажът трябва да е мост към работата," споделя Веселин Лазаров, които в момента преминава обучение през една от водещите IT фирми в Пловдив

12-о поред издание на "Национални дни на кариерата" очаква студентите в Пловдив и Бургас. В града под тепетата форумът ще се състои на 30-ти март, а два дни по-късно е събитието в морския град. 

"Точно 48 ще бъдат фирмите, които ще се презентират в Пловдив  в понеделник. Те са главно от производствения сектор, IT бранша, банковия сектор, както и ще има call-центрове от региона. Тази година има по-голям интерес, както от бизнеса, (в София се представиха 124 фирми), така и от студентите. Надяваме се и в Пловдив да е така, защото само чрез директен контакт между двете страни могат оставят добри впечатления за себе си", споделиха организаторите от Job Tiger на специална пресконференция днес.   

Основният партньор на събитието Nestle България, който вече 11 години върви заедно с "Национални дни на кариерата", е подготвил щанд, който е наречен – CV clinic. На него младите хора ще могат да получат съвети в писането на автобиография и мотивационно писмо.

"На специалния щанд ще може да разберете какво трябва да има във вашите документи и какво – не", сподели Христина Тошкова от хранителната компания. Тя допълни, че над 300 са стажантите, преминали обучение през фирмата за 18 години, като 50 % от тях са останали на работа. 

Такъв е случаят с Илия Илиев, студент от ТУ София – филиал Пловдив специалност "Автоматично тестване", който миналата година се явява на "Дни на Кариерата" в Пловдив и започва стаж в една от IT фирмите в града – Proxiad. Илия сподели пред камерата на mediacafe, че това е огромен шанс за всеки млад човек, който не трябва да се пропуска. Бил съм на 3-4 Кариерни дни, но сега ми се отвори възможност и се възпозлвах от нея, споделя студентът, който вече заема ръководна длъжност във френската компания.

Веселин Лазаров и Атанас Танев, които са стажанти във фирма Вискомп споделиха, че за да си намериш хубав стаж в качествена фирма, трябва да се подготвиш добре и да подходиш сериозно към него.  Вижте какво споделиха още те пред mediacafe.bg: 

Вашият коментар