Премиера на дебютния албум „Pillars of Creation” на Трифон Ташев

На 27 март от 19:00 часа в  Галерийното пространство на eXAF  ще бъде представен дебютният албум на Трифон Ташев a.k.a. Torazame Tasuu – „Pillars of Creation” .

Албумът представлява 12 композиции, вдъхновени от реални преживявания, емоционални, състояния, чувства изразени чрез абстрактните методи на музиката. Творенията са по-скоро места в съзнанието на Трифон, отколкото песни направени за развлечение.

Събитието ще бъде акомпанирано от художествените платна на младата авторка Магдалена Гинчева, която естествено ще допълни звуковата част със синхронизирани визии към всяка една от композициите на "Pillars of Creation” – конвертирани моменти, последици от въздействието на многопластовото произведение. Към картините на художничката ще има добавени слушалки с отделните песни, така че всеки ще може да се изолира и да потопи в атмосферата.

Премиерата на албума "Pillars of Creation” ще представлява микс от звуци, композиции , вплетени цитати от други артисти, тибетска и българска народна музика. Всичко, което е повлияло на автора.

Трифон Ташев е роден в Кърджали, но работи и живее в Пловдив от няколко години. Завършил е бакалавър по Етнология към Пловдивския университет, но в момента следва пътя на изкуството в много от неговите сфери. Занимава се повече от 10 години с музика, като в сега работи с Радоил Борисов върху проекта „Ultra fuels” – псайхаделик-фолк-рок със силно засегната българската фолклорна музика.

Отделно от музиката, като начин за препитание Трифон Ташев развива и традиционния български занаят – плъстене, като го използва не за изработката на дрехи, а сътворява скулптури.

Изложбата ще продължи до 9 април. Галерийното пространство на eXAF се намира на бул. „Руски” №89

 

 

Вашият коментар