70 години Музикално училище в Операта през април, представят и две опери на Верди

Националното училище за музикални и танцови изкуства „Добрин Петков“ ще отбележи своя 70-годишен юбилей с концерт, заедно с Държавна опера – Пловдив през април. Годишнината на Музикалното училище ще се отбележи на 28 април от 18 часа в залата на Градски дом на културата „Борис Христов“. Участие ще вземе оркестърът на операта, а диригент ще бъде Константин Добройков.

На следващия ден – 29 април (в 18 часа), отново ще бъде отбелязан юбилей на Музикалното. Отново в Дома на културата ще се състои „Балетна гала“ по случай 40 години балетни класове в НУМТИ „Добрин Петков“. Участие ще вземат балета на операта, както и ученици от класовете на Русалия Кирова, Смиляна Зафирова и Галина Гешева.

Априлската програма на Държавна опера – Пловдив започва с Великденски концерт на 3 април. Операта ще отбележи светлият празник с „Реквием“ от Джузепе Верди в Дома на културата от 19 часа. Дигирент е Диан Чобанов, участие ще вземат солистите Таня Иванова, Елена Чавдарова – Иса, Ивайло Михайлов, Пламен Кумпиков.

Пловдивчани и гостите на града могат да се срещнат с още две произведения на Верди – оперите Дон Карлос (на 17 април) и Макбет (на 30 април). На 15 април пък ще се състои концерт от поредицата „Фортисимо Клас“ с диригент Максим Ешкенази. Операта е подготвила и пролетен концерт на 22 април с популярни произведения от Моцарт, Дворжак и Брамс.

Вашият коментар