Обадиха ми се за интервю за работа

Кандидатствате за работа с автобиография (CV) и/или  мотивационно писмо и тези ваши два документа толкова са впечатлили потенциалния ви работодател, че той е решил да ви покани на интервю. Страхотно! Преди да се срещнете с представител на фирмата-работодател, научете повече за него.

Съберете всяка информация, като сайт, мнения от форуми, информация от близки и познати, статии в интернет и списания. Бъдете точни. Не закъснявайте – никой не обича, когато другата страна не е на време, най-малко обичат това работодателите.

Вашият външен вид е от решаващо значение. Облечете се подобаващо. Това, съчетано с контакт с  очите, явен интерес към работата  чрез чести усмивки и ентусиазиран тон на гласа ще ви държи в надпреварата за поста. Ръкостискането и невербалната комуникация в първите секунди от вашата среща са най-важното-бъдете ведри и умихнати , здраво стиснете ръка на човека срещу вас. Поддържайте зрителен контакт с него.

Никога не приемайте от мобилния си телефон, освен ако не сте подканени по някаква причина от интервюиращия.  Златно правило по време на интервю е "никога не казвай първи цената си". Вместо това, съвсем спокойно попитайте първи какво е възнаграждението, което се предлага. Ако сте принудени да обявите дадена сума-никога не казвайте диапазон от типа"600-700", кажете точна сума,това показва, че знаете цената си.

Един полезен тактически съвет – когато задавате въпросите си, използвайте първо лице множествено число: Как ще работим по отношение на…Кои са проблемите, с които ще се сблъскваме…

intervu

Завършете срещата с въпрос и приканете към конкретно действие,-получаване на ясен срок за вземане на решение за назначаване.

Запомнете! Още преди да се появите на интервюто,  уверете се,че сте махнали всички пияни мнения Facebook, които ще ви изложат в това число снимки и неподходящи статуси. Вашата "стена" е вашето лице.

Успех!

 

 

За автора

Вашият коментар