Откриха 15-то издание на Дни на кариерата в Пловдив при огромен интерес (СНИМКИ)

В Пловдив 55 компании предлагат работа и стаж на млади хора по време на „Национални дни на кариерата“ 2018

Петнадесетото пловдивско издание на най-големия кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе официално открито днес, 4 април март в Конгресен център на Международен панаир – Пловдив от Светлозар Петров, управител на JobTiger, Мария Христова – Швец, Мениджър „Проекти“ в Нестле България и доц. Д-р Иван Соколов, директор на Международен панаир – Пловдив. Те приветстваха работодателите и посетителите на форума и пожелаха на младежите и те да открият своето точно място, подобно на 40 000 специалисти, които вече са започнали кариерата си от форума.

Събитието в Пловдив се провежда при традиционно добър интерес и ще продължи до 16 часа на 4 април. Очакванията на организаторите са стотици търсещи работа или стаж да посетят щандовете на изложителите – водещи работодатели в Пловдив и страната. Тази година в Пловдив участват 55 компании. Входът за посетители е свободен.

„Национални дни на кариерата“ събира под един покрив водещи компании, които предлагат свободни работни позиции, и млади хора, които искат да стартират или развият кариерата си. Изложението е доказал се успешен формат с изградени традиции, чрез който през годините хиляди търсещи работа или стаж са намерили мечтаната позиция. Статистиката на организатора на събитието – компанията за комплексни HR услуги JobTiger – показва, че на национално ниво средно един от шест посетители постига успех.

Регионалното събитие от „Национални дни на кариерата“ е отлична възможност за работодателите, които оперират в Пловдив и околните области, както и за тези, които тепърва смятат да разкриват бизнес в района, да се свържат с местната общност и да се запознаят със следващото поколение качествени служители. Компании от национално значение, както и мултинационални такива пък могат да проучат още една българска област за качествени кадри, в момент, в който недостигът на квалифицирани специалисти става осезаем. 

За посетителите на кариерния форум ползите са още повече. Те получават достъп до водещи работодатели, събрани в рамките на един ден, на едно място. Търсещите работа могат да се срещнат и да поговорят директно със специалистите на отделите за Човешки ресурси на компаниите, а често дори и с мениджърите. Това увеличава шансовете на кандидати с нестандартна подготовка и опит да намерят своето място и шанс за развитие на кариера. Дори да не получат подходящи предложения, изложението дава шанс на присъствалите да се ориентират цялостно за изискванията и нуждите на пазара на труда – какви позиции, специалности и умения търсят работодателите в Пловдив и страната в момента. Всеки желаещ ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.), както и в така наречената „CV клиника“ на щанда на Нестле България – където препоръки ще дават специалисти от компанията.

За автора

Вашият коментар