Пълна стипендия за студентския фестивал в Норвегия през 2013

norway-studentsfest
Мащабният международен студентски фестивал в Тронхайм, Норвегия ще се проведе от 7 до 17 февруари 2013 г. Всяка година темата на фестивала е различна, но винаги застъпва социалните и политически въпроси в международен план. През 2013 г. темата на фестивала ще бъде „Световната търговия“. Инициативата е на младежката доброволческа организация ISFIT.

Целта на фестивала е да събере на едно място 450 студенти от цял свят, които да вземат участие в различни дискусии и дебати, да обменят идеи и опит, както и да създадат полезни за бъдещето им контакти. Няма ограничения за специалността, направлението, академичната степен или произхода на кандидатите, стига да са над 18 годишна възраст и към момента на конференцията да са записани в редовна форма на обучение.
Желаещите трябва да попълнят онлайн форма с личните данни и избор на лекциите и занятията, които искат да посетят по време на фестивала. Някои от подбраните кандидати ще получат пълна стипендия за участие, покриваща разходите им за път, храна и престой. Поради ограничения бюджет на организацията обаче е препоръчително кандидатите да търсят и алтернативни начини за финансиране.
Към личните данни в онлайн формуляра, всеки кандидат трябва да прикачи още три документа:есе, посветено на себе си и личните си интереси (до 250 думи)мотивационно писмо, обясняващо желанието за участие в конференцията (до 250 думи)текст за необходимостта от финансиране за участие (Тravel support) (до 200 думи).

Крайният срок за кандидатстване е 30 септември 2012 г. Одобрените ще получат покани в края на есента.

Още информация за фестивала и условията за участие има на официалната страница.

Контакти на МИКЦ Пловдив:

ул. “Волга“ 24
телефон: 032 62 22 78


mediacafe.bg

За автора