За 14-та поредна година „Национални дни на кариерата“ в Пловдив (ВИДЕО)

Успешна подготовка за най-големия кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“

На 5 април 2017 г., от 10:00 ч., в Конгресния център на Международен панаир Пловдив, ще бъде даден стартът на четиринадесетото пловдивско издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Това е най-мащабният и утвърден кариерен форум в страната и е стартовата площадка от която са тръгнали над 38 000 кариери през последните 15 години.

Присъствието на подобен тип форуми е от съществена полза за всички младежи, които искат да стартират успешно своя път – независимо дали става дума за стаж или работа. В града под тепетата над 50 водещи български и международни компании ще очакват да се запознаят със своите потенциални служители – една възможност, която се предлага в този вид само на „Национални дни на кариерата“. Точно по тази причина е разумно младите хора да се представят максимално добре, а за да го постигнат, те трябва старателно да се подготвят.

Но нека преди това посочим трите основни ползи, които произтичат за посетителите от посещението на форума. 

На първо място, каквато е и основната цел на събитието, те ще могат да се срещнат с потенциалния си бъдещ работодател. Това е отлична възможност, независимо дали става дума за стаж или кариера. Изложението събира на едно място водещи и утвърдени работодатели от света и България и респективно е отлично място за начало на един сполучлив кариерен старт.

Втората полза за младежите е възможността да си „сверят часовника“. Те ще се срещнат с много компании, ще видят какво се търси, какви са изискванията на работодателите, на какво се набляга. Това са ценни знания, които могат да послужат и в бъдеще на всеки млад човек.

На трето място, студентите и младите специалисти ще могат да проучат пазара на труда. В рамките на един ден те ще видят какви компании оперират на пазара, какви специалисти се търсят, какви умения са важни и какво кариерно бъдеще ги очаква.

Всички тези ползи са безспорни и е разбираемо, че на това изложение винаги има много посетители. Кариерно ориентираните и амбициозни младежи са доказали през годините, че ценят предоставените им възможности и проактивно търсят своята реализация на този форум. За да бъде обаче участието им по-успешно, ето и три кратки препоръки, които ще улеснят задачата им да си намерят работодател.

Първо, особено полезно е те да разгледат участващите фирми на сайта на събитието. Това ще им помогне да си направят списък с предпочитани работодатели, вместо да губят ценно време на самото събитие. Предварителното проучване гарантира, че младежите ще посетят онези щандове, които са най-важни за тях.

От голямо значение е посетителите да си носят и добре структурирани автобиографии. В интернет има много съвети, които биха им помогнали да се ориентират какви са съвременните критерии за успешно CV. Важно е те да запомнят едно – няма единствен правилен формат за автобиография, но пък има множество грешни начини за структуриране на CV. Затова, полезно е всеки посетител да си направи своето проучване, преди да приготви този важен документ.

Накрая, но не и по важност – постарайте се да сте спретнато облечени, усмихвайте се и бъдете разумно уверени. Тези неща създават първото впечатление за вас и нямате шанс да ги коригирате на по-късен етап, когато впечатлението е вече изградено. Посещението на всеки щанд е едно малко интервю за работа и не можете да си позволите да го провалите, заради липса на някое от горните неща. 

Участието в „Национални дни на кариерата“ е безплатно, както винаги, но много ценно, поради десетките възможности, които то открива пред посетителите. Бъдете подготвени и се възползвайте максимално добре. Ще ви очакваме!

Повече информация за програмата вижте ТУК

Как преминава един кариерен ден на Job Tiger в СНИМКИ може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар