105 фирми се включиха в кариерния ден в София

Близо 155 000 млади хора от цялата страна са посетили форума от старта му през 2002 г. до днес, като почти 25 000 са намерили работа или стаж.
Дванадесетото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се проведе вчера (12 март 2013 г.) в София. В „Национален дворец на културата”, форумът бе официално открит от Заместник-министъра на образованието, младежта и науката – Петя Евтимова; Изпълнителния директор на Агенция по заетостта – Камелия Лозанова; Ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България – Зинаида Златанова;  Конфедералния секретар на КТ „Подкрепа” – Емил Димитров; Управителя на JobTiger ООД – Светлозар Петров и Изпълнителния директор на Нестле България – Хуан Карлос Пералехо. Те пожелаха успех на тазгодишното издание на форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти през 2013 г.
Форумът се организира от компанията за HR услуги JobTiger. По традиция Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България, подкрепя „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” и е генерален спонсор за 10-та поредна година. И тази година форумът ще се проведе в 7 университетски града, като за участие в Софийското издание на Кариери 2013 са се записали 105 фирми.

В четвъртата година на кризата най-голямото в страната кариерно събитие отново ще предложи работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да започнат своята кариера в България. Основни проблеми в реализацията на младите хора са липсата на трудов стаж и високата младежка безработица. „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” е форумът, в рамките на който те имат възможност да се запознаят с подходящи стажантски програми. Това е единственото по рода и мащаба си събитие в страната. Мястото, където бизнесът среща младите хора и им предоставя реален шанс за развитие и реализация в кариерата.

Резултатите от изминалите издания на форума показват, че за дванадесет години близо 155 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили форума в търсене на подходяща професионална реализация, а почти 25 000 са започнали работа или стаж в желана от тях компания. Днес зад много от щандовете на фирмите-участници в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на форума.

Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно. По традиция форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи). Те се провеждат в различни университети в цялата страна, непосредствено преди старта на събитието.

По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.
 

И тази година, такива „уъркшопи“ ще бъдат организирани във всички градове на форума, а семинарна програма ще има в София, Варна, Пловдив и Свищов. Присъствието на уъркшопите е безплатно след регистрация тук.

Национални дни на кариерата ще се проведе в Пловдив на 01 април в Пловдивски Панаир, Конгресен Център. Подробна информация за Форума може да се намери в сайта на JobTiger.

Нестле България е генерален спонсор на форума за 10-та поредна година. Като компания номер едно в балансираното хранене и активния начин на живот, Нестле България е отдадена на подобряването на живота на хората навсякъде и всеки ден. Традиционното партньорство между Нестле България и организаторите на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” JobTiger е част от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи.

Повече от 16 години студенти и млади професионалисти имат възможност да участват в стажантски програми в Нестле България като придобиват практически познания в голяма международна компания в реална работна среда.
karieri-baner-jobtiger
 

За автора

Вашият коментар