AIESEC събира 300 млади лидери от цял свят на конференция в Несебър

Международната конференция EuroLDS (Leadership Development Summit) ще се състои между 23 и 27 април в Несебър. Събитието е насочено към млади лидери от 2 региона – CEE (Централна и Източна Европа) и WENA (Западна Европа и Северна Америка).

Организатор на конференцията е най-голямата международна студентска организация в света, управлявана само от студенти, AIESEC. Всяка година AIESEC организира над 500 конференции в цял свят, с различни цели и мащаб. EuroLDS е регионална конференция, която цели да срещне лидери на организацията и глобални партньори; да бъде платформа за колаборации между различните държави, споделяне на стратегии и опит и обмяна на идеи. AIESEC България организира EuroLDS 2014, след като през август 2013 страната ни беше официално избрана за домакин на регионалната конференция за Централна и Източна Европа, като впоследствие покритието се разшири и към Западна Европа и Северна Америка.

В резултат на това в края на април над 300 млади и проактивни студенти от цяла Европа и Северна Америка ще се съберат на EuroLDS. По време на конференцията те ще обменят опит и идеи, за да направят своите първи стъпки като лидери на промяната, която искат да видят в обществото и света.

Освен обучителни сесии и уъркшопи, изнесени от опитни международни фасилитатори, част от програмата ще бъде и най-големият бизнес форум в глобалната мрежа на AIESEC – Youth2Business. Целта му е да създаде диалог между студентите и бизнеса, да покаже на младите хора различни възможности, да ги мотивира да потърсят начини за осъществяване на своите идеи и да увеличи осведомеността им по важни световни въпроси.

Лидерството е основната тема на EuroLDS 2014, тъй като освен че присъства в 124 страни и е най-голямата студентска организация в света, AIESEC се управлявана само от студенти – председатели, управителни тела и ръководители на проекти. Сред основните акценти в членската програма на AIESEC са уменията за управление на екипи, стратегическо мислене, фасилитиране, екипна работа и разгърщане на лидерския потенциал у младите. Регулярните конференции на AIESEC са съществена част от обучителния процес, в която студентите разширяват мирогледа си и се запознават със съмишленици от цял свят.

За повече информация: www.eurolds2014.com

За автора

Вашият коментар