НАРД обяви конкурс за иновативна социална идея

Конкурс за иновативна социална идея обявява Националният алианс за работа с доброволци 

Конкурсът е по проект от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019”. Той е отворен за млади хора на възраст между 14 и 35 години. Ограничения за социалния и професионален статус лихсват.

Участие могат да се вземат и ученици, студенти, безработни младежи с интересни идеи в сферата на социалното предприемачество, работата с уязвими групи и етноси.

Срокът за кандидатстване е до 15 март 2018 г. Желаещите да реализират свой проект за позитивна промяна в Пловдив трябва да попълнят кратък формуляр с въпроси на електронен адрес:   
Организаторите ще подберат 15 младежи с най-иновативни идеи, които в рамките на една година ще развиват и надграждат умения, заедно с експерти от фондация „Национален алианс за работа с доброволци”.

Инициативата е по проект „Младежка социална зона”. Основните цели са да осигури на младите хора в градапод тепетата възможност да проектират и реализират свои собствени идеи. Обучителната програма ще даде възможност на одобрените и за частично финансиране при реализация на проектите им.

В рамките на програмата участниците ще:

  • Разберат как да развият предприемаческа или социална идея като бизнес модел;
  • Научат как да привлекат съмишленици и партньори в реализацията на своята идея;
  • Получат частично финансиране за реализиране на идеята си;
  • Получат вдъхновение и опит от успели български и европейски предприемачи.

Повече информация за проекта и програмата.

 

За автора

Вашият коментар