5-годишният Божидар има нужда от подкрепата ни, за да расте щастлив!

80 хиляди лева делят семейството на малкия Божидар от надеждата да расте щастлив в компанията на своите връстници и близки.

Петгодишният Божидар Попов от Пловдив има нужда от подкрепата на всички хора с добри сърца. Детето е диагностицирано с аутизъм, а семейството му преминава всички изпитания до момента с вяра и надежда, че може да му помогне да преодолее трудностите.

До този момент Божидар среща обичайните за състоянието му трудности – не разбира какво му се говори, не играе с останалите деца в детската градина и из парковете и площадките на града.

Мъката на семейството му е огромна, защото родителите му не са в състояние да разберат, когато го боли или има нужда от нещо.

Майката на Божидар се сблъсква още рано с настоящата система на българското здравеопазване, когато има нещастието да чуе препоръката от лекари как е по-добре да си роди друго дете, както и че нищо не може да се направи за Божидар.

Въпреки безсърдечието Анета Попова не се отказва и продължава борбата за детето си. Повече от 2 години и половина Божидар посещава системно терапии при логопед, но промяна няма. Преди няколко месеца най-накрая му е поставена официално диагноза, съпроведена с хуманното лекарско изказване, че той няма да се оправи никога, че децата ще странят от него и т.н.

По една случайност Анета научава, че преминаване през барокамера е помогнала на други деца със сходен проблем. След финансова подкрепа от близки на семейството и серия от над 150 барокамери Божидар казва думичката „мамо“, което е и най-големият дар за родителите му. Въпреки това до трайна промяна не се стига.

Така наскоро Анета попада на майка, която се е свързала с украинска клиника, където чрез вливки на стволови клетки състоянието на детето ѝ се е подобрило. Същата терапия се оказва, че е помогнала и на други деца. Майката на Божидар се свързва веднага с клиниката, откъдето ѝ дават надежда, че могат да помогнат, давайки надежда за над 85% възможност за подобрение в състоянието на детето.

Анета разказва, че в неговия случай е необходимо да се направят 4 вливки, като цената на всяка една от тях е 20хиляди лева. Сума, която семейството ѝ не може да си позволи.

И сега е време да помогнем всички ние, които не можем да стоим безучастни към страданието на Божидар и неговото семейство. Време е да бъдем хора!

Родителите на Божидар се обръщат с молба за подкрепа към всички българи да помогнат на детето им в този труден момент. За терапията е важно вливките да започнат максимално бързо и времето е от значение.

Всеки един, който иска да помогне на 5-годишния Божидар и неговото семейство, може да направи това, дарявайки средства на следната банкова сметка:

Божидар Василев Попов

УниКредит Булбанк

IBAN BG95UNCR70001524168866

BIC UNCRBGSF


Браво! Кампанията за Ангел събра над 400 хиляди евро!

Добрата новина! Ангел Краевски се възстановява успешно в Хайделберг

Пловдивчанинът Ангел Краевски вече у дома след дълго лечение, подготвя се новата „Нощ на Ангелите“

За автора

Коментари (1)

  1. Много ви моля да ми изпратите някакви координати на родителите на Божидар на имейл mbumbarova@gmail.com Много е важно за здравето на детето, предварително ви благодаря.

    Отговор

Вашият коментар