Фондация „За Нашите Деца“ стартира „Мисия Украйна“ за спасяване на 1 400 семейства и деца

Фондация „За Нашите Деца“ стартира дарителска кампания „Мисия Украйна“ за спасяването на 1400 украински деца и семейства.

Регионалният алианс „Подкрепа за Всяко Дете, включващ организации от България, Молдова, Грузия и Украйна, произлизащи от общата организация „Every Child“, се обединяват в подкрепа на децата на Украйна, чрез P4EC Украйна. Четирите организации сключиха споразумение за подкрепа, което гарантира доброто управление на програмата и прозрачност на разходваните средства.

Фондация „За Нашите Деца“ е координатор на кампанията в България. Тя работи пряко с украинската организация в подкрепа на деца в неравностойно положение Партнерство „Кожній дитині“ (Partnership for Every Child Ukraine), в която екип от 18 специалисти се опитва да помогне на 1400 деца, настанени в приемни семейства и семейства на близки и роднини. Към настоящия момент всички те са на територията на Украйна и не могат да избягат от войната.

„Нашите украински колеги са в крайна нужда от спешна подкрепа, за да могат да осигурят храна и чиста вода, основни хуманитарни, санитарни и здравни помощи. Чрез нашите Комплекси за ранно детско развитие в София и Пловдив ще подкрепяме с психологическа помощ и украинските семейства, които вече са в България.“, обявиха от фондация „За Нашите Деца“.

Всеки, който иска да помогне, можете да дари по банков път или онлайн на сайта на фондацията, където ще намерите повече информация за кампанията.

Всички дарения ще бъдат насочени към благотворителната организация Партнерство „Кожній дитині“ (Partnership for Every Child Ukraine) и към програмата на фондация „За Нашите Деца“ за подкрепа на украински деца и семейства, пристигнали в България.

Програмата за подкрепа включва:

Директна финансова помощ на P4EC Украйна в грижата за безопасността на 1 400 деца и семейства (приемни, близки и роднини).

♥ Осигуряване на храна, лекарства, чиста вода, санитарни материали и други необходими консумативи.

♥ Комуникационни средства за връзка между социалните и хуманитарните работници и семействата с малки деца – телефони с интернет и таблети.

♥ Автомобили за транспортиране и предоставяне на хуманитарна помощ на територията на Украйна и транспортиране на децата и семействата на по-безопасно място.

♥ Хуманитарна помощ на украински деца и семейства, които са прекосили границата на Украйна и са се насочили към Молдова.

♥ Хуманитарна, социална помощ и психо-социална подкрепа на украински семейства с малки деца, пристигнали в България чрез социалните услуги в двата Комплекса за ранно детско развитие в София и Пловдив.

Фондация „За Нашите Деца“ поддържа непрекъсната връзка със своите партньори от P4EC Украйна, за да се информира за обстановката в засегнатите райони, както и за постоянно увеличаващите се нужди от хуманитарна помощ.

Лице за контакт: Мариана Петкова, тел. 0887180055;  m.petkova@detebg.org;

За автора

Вашият коментар