Мараша тръгва на Разходка с Джейн

Тур обиколка ще обедини активни и зелено мислещи граждани и организации в изготвяне на карта на замърсени пространства в квартал Мараша днес от 11.00 часа.

Разходката на Джейн ще обходи квартал Мараша, за да маркира проблемни зони и да събере мнения и идеи за бъдещето на квартала, намиращ се в самия център на града.  Разходката на Джейн е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите, в които живеем, по време на която освен че се дава възможност на гражданите да научат неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, се набелязват и събират идеи за бъдещия облик на квартала.

Разходката ще събере  хора, които искат да излязат от интернет и социалните мрежи, искащи наистина да направят нещо, за да живеем в по-чист и по-подреден град. Организаторите канят живеещите в квартала, местни активисти, хора със зелено мислене, архитекти, урбанисти и всички заинтересовани граждани да се включат в нея.

Участниците ще поемат по следния маршрут: площад Съединение–> Дондуковата градина –> Читалище Хр Г Данов–> Храм Св Георги–-> Храм Св Харалампий–> междублокови пространства, малко познати за мнозина––> градинката на Социални грижи, където турът ще премине в дискусия относно състоянието на обиколените зони -улици и междублокови пространства.

В кореспонденция с темите, по които работят организаторите от БГ Бъди активен, по време на разходката ще бъде направена карта с локациите в квартала, които имат нужда от почистване. След това картата ще бъде оформена с писмо и входирана към съответната администрация, за да може  да бъдат предприети мерки за почистване и реновиране на съответните занемарени зони.

Вашият коментар