Над 800 доброволци от TELUS International Bulgaria ще подкрепят децата и дивата природа на България

Инициативата TELUS Дни на подкрепа ще се осъществи за осма поредна година в изцяло нов формат

По традиция и тази година TELUS International Bulgaria ще реализира своята най-голяма доброволческа инициатива TELUS Дни на подкрепа. Инициативата ще се проведе за осми пореден път и ще се осъществи под формата на виртуален маратон. В него ще вземат участие над 800 служители на TELUS International Bulgaria, заедно с техни семейства и приятели. Предизвикателството стартира на 30 септември, а доброволците разполагат с 2 седмици, като всеки един от тях ще измине 70 км. Компанията от своя страна се ангажира да трансформира техните успехи във финансова подкрепа, насочена към двете благотворителни мисии на проекта: „За нашите деца“ и „За нашата природа“. Първата мисия е в помощ на деца, лишени от родителски грижи или деца със специални потребности, подкрепяйки:

Фондация „Дечица“ и Център за настаняване от семеен тип „Любен Каравелов“ в София. Компанията ще закупи миниван за нуждите на децата от центъра, вкл. за посещение при лекар.

Фондация „За Нашите Деца“ в Пловдив, която ще получи финансова помощ за закупуване на специализирано оборудване на рехабилитационна зала в Комплекса за ранно детско развитие на фондацията в Пловдив, за обзавеждане на Академия за учене и развитие на родители и специалисти, работещи с деца, както и за дообзавеждане и доизграждане на ключововажни помещения и съоръжения в центъра – например рампата за трудноподвижни хора.

Подкрепа ще получи и фондация „Нашите недоносени деца“, която работи усилено в посока въвеждане на семейно-ориентирана грижа за недоносените бебета по време на болничния им престой. В Дом за медико-социални грижи за деца в Плевен ще бъде изградена специална семейна стая за кенгуру-грижа или т.нар. метод кожа до кожа, в помощ на недоносените новородени бебета и техните майки.

Център „Приятели на Зита“ към Сдружение „Конна терапия“ в с. Кокаляне, който провежда терапии с коне за деца със специални нужди, ще получи нужните средства за отглеждане и грижа за конете-терапевти за следващите 12 месеца.

Мисията „За нашата природа“ е в помощ на дивата природа на България и спасяването на диви животни у нас.

Спасителният център за диви животни към „Зелени Балкани- Стара Загора“ е една от организациите, които ще бъдат подкрепени от доброволците и TELUS International Bulgaria. На центъра ще му бъде осигурена така необходимата дива линейка, която е специално пригодена за нуждите на дивите животни. Линейката ще се използва за пренасяне на храна, транспортиране на изчезващи видове и спасяване на над 3 000 бедстващи диви животни из цяла България всяка година.

Доброволческата инициатива TELUS Дни на подкрепа за пореден път успя да събере стотици хора с обща мисия. Служителите на компанията, заедно със своите семейства и приятели, ще се включат във виртуалния маратон и ще „изкачат Еверест“ заедно. Най-високият връх в света е символ на усилията на доброволците, които ще се движат активно в рамките на две седмици в името на една обща цел – да дават там, където живеят.

Директната финансова подкрепа в рамките на инициативата е над 100 000 лв., като от началото на TELUS Дни на подкрепа през 2013 г. досега социалната инвестиция е близо 1 млн. лева. През 2020 г. повече от 400 доброволци се включиха в инициативата, в общо 6 проекта в партньорство с 5 фондации. 1 000 души получиха навременна помощ, като сред бяха хора, останали без дом; деца, лишени от родителска грижа; пациенти, страдащи от тежки неврологични заболявания и деца от непривилегировани семейства, чиито родители са загубили работата си вследствие от ситуацията с COVID-19. TELUS Дни на подкрепа помогна финансово на шест граждански организации: фондация „Нашите недоносени деца“, Animal Rescue София, фондация “За Нашите Деца”, фондация “Дечица”, фондация “Светлина за живот” и фондация “Има начин“.

За TELUS International Bulgaria

С екип от над 3 800 души в София и Пловдив TELUS International България е най-големият работодател в Business Process Outsourcing (BPO) сектора у нас. Компанията също така е доставчик на дигитални и технологични решения в сферата на обслужването на клиенти. Общият брой на служителите в TELUS International на глобално ниво е приблизително 55 000.

В допълнение към възможностите за работа от вкъщи с цел запазване на здравето и безопасността им, компанията предлага на служителите си, разположени в три офиса в София и Пловдив, едни от най-модерните и комфортни работни пространства у нас, както и над 40 допълнителни социални придобивки като собствен фитнес, йога, групови тренировки, психолог, масажи, транспортни карти и други.

За автора

Вашият коментар