Инвалидни колички от ново поколение улесняват нуждаещите се

Често срещана перипетия за хората с инвалидни колички са стълбищата. Ако няма рампа или асансьор, се налага няколко човека да участват в пренасянето, но до днес. Вчера в Пловдив отвори врати центърът за грижа Добролетие, който предлага инвалидни колички с механизъм по италианска разработка за лесно предвижване по стълби. На бул. Руски 12 можете да видите три вида стълбични катерачи, като два от тях са с вградени инвалидни колички, а третият дава възможност лесно да се пренасят инвалидни колички по стълби.

„Добролетие – център за грижа“ предлага цялостни решения за подобряване на качеството на живот на възрастни хора и инвалиди. „Концепцията ни се гради на две основи – нашите иновативни стълбищни катерачи и частните социални услуги, които предоставяме.“, разказва Павел Начев – съосновател на центъра. Той, заедно с партньора си Николай Чалъков, целят чрез предлагането на този механизъм да улеснят хиляди хора, защото мобилността значително се подобрява.Поради тази причина стълбищните катерачи са подходящи както за ползване от хора с перманентна инвалидност, но и за институции, бизнеси и учреждения, които инвестирайки в такъв продукт ще осигурят достъп до всички етажи и пространства в сградите си, на цена в пъти по-ниска от тази за изграждане на рампа или друг способ.

Също могат да се ползват и от тези, които са временно в състояние, което не им позволява да ходят, като предлагат стълбищните катерачи не само за закупуване, но и за наем. Вторият стълб, който е също толкова важен за Добролетие, са техните частни социални услуги, които са насочени към грижата за възрастни хора.Центърът разполага с обучени и опитни специалисти, готови да се грижат за възрастни хора в пълна или частична неспособност да се справят сами, като са подготвили множество пакети, отговарящи на всякакви нужди, които могат да възникнат в процеса. Добролетие надгражда тези усилия с две иновативни услуги, които не са се предлагали до момента. Едната е допълнителна мобилност осигурена посредством стълбищните катерачи, и която дава възможност лесно и с помощта само на един човек да се изведат на разходка. А другата е емоционална грижда за възрастните, която се предоставя от включилите се в специалната младежка програма обучени членове на екипа, които предоставят така нужната услуга на внимание, изслушване и разходка.„По този начин даваме възможност на възрастните за допълнително пълноценно лично общуване с младото поколение. Те най-много имат нужда от него, но децата и внуците им, по една или друга причина, не могат да отделят нужното време всеки ден.“, казва още Начев.

За автора

Вашият коментар