Leibherr Business Run направи 31 фирми част от каузата на фондация „За Нашите Деца“ в Пловдив

53 отбора с 212 участника от 31 фирми се включиха в Liebherr Business Run Plovdiv на 3 октомври 2021, споделиха слънчеви часове, тичайки заедно и подкрепиха работата на новосъздадения Комплекс за ранно детско развитие на фондация „За Нашите Деца“ в града с дарение от 3050 лева.

Организатори на състезанието са Спортен клуб „Бегач“ и Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД в партньорство с Пощенска банка, MetLife и Vivacom. Надпреварата се проведе със съдействието на „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Освен възможността за спорт навън, сплотяване на екипите и нови приятелства, събитието донесе много награди на победителите – отборите на домакините от Liebherr и дебютантите от DS Smith, сред които хладилник Liebherr, ваучери за туристическа услуга, застрахователни продукти. Донесе и удовлетворението, че всички заедно стават дарители за значима местна кауза. Вълнението около Kids Run Business – състезание и лекоатлетическа тренировка за най-малките, добави весели щрихи и неподправена радост към събитието. Специалисти на фондация „За Нашите Деца“ с ентусиазъм се присъединиха към доброволците, които традиционно съдействат на организаторите от Спортен клуб „Бегач“ за протичането на щафетата и се потопиха в уникалната атмосфера на заедност и споделеност.

С набраната сума ще бъде обезпечена работата на експертите на фондация „За Нашите Деца“, която дава активна и насърчаваща подкрепа на малки деца със специфични потребности и деца от рискови групи, за да растат пълноценно и хармонично, а техните родители и хората в родителска роля бъдат уверени, че полагат най-добрата грижа за малките. Дарението ще покрие развитийни занимания с логопед, стимулиращи дейности с рехабилитатор и кинезитерапевт, ще допринесе за работата със специален педагог деца с трудности и проблеми в развитието, които фондацията подкрепя в Пловдив.

Организаторите от СК „Бегач“ са показали многократно ангажираността си с каузите на фондация „За Нашите Деца“. Последното издание на Пловдивската щафета в Тракия икономическа зона през 2019 допринесе за работата ни в подкрепа на семейството и предотвратяване на раздялата на деца от техните семейства, а през 2020 заради мерките състезанието в града под тепетата не се проведе. Отделно от това, в София чрез пет издания на щафетния тиймбилдинг Business Run СК „Бегач“ помага на дейността на фондацията в различни направления.

Екипът на фондация „За Нашите Деца“ благодари на всички, които допринесоха за осъществяването на това състезание и чрез участието си станаха част от каузата на фондацията – пловдивските деца да имат шанс да развиват потенциала си в сигурна и стимулираща семейна среда от най-ранната си възраст.

Снимкa: KrisoK Photography

За автора

Вашият коментар