ПД „Ангел Букорещлиев“ кани на благотворителен концерт за репетиционната си зала

На 9 декември 2022 година в 18:30 часа в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив  ще се проведе благотворителен концерт за подпомагане ремонта на репетиционната сграда  на ППД „Ангел Букорещлиев“. От певческото дружество отправят покана към всички свои бивши и настоящи хористи, приятели и спомоществователи.

Входът е СВОБОДЕН. На място в залата ще бъдат поставени кутии за дарения на публиката.  Концертът се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

В концерта ще вземат участие хорът при ППД „Ангел Букорещлиев“ с диригент Илиян Тиганев, Девическа хорова формация „Евмолпея“ с диригент доктор Алия Хансе и вокална формация „Слънчеви гласове“ с ръководител Илиян Тиганев. Като солови изпълнители ще чуем тенорът Камен Курдов и сопраното Виктория Пигова.

Програмата ще включва хорови и солови творби от именити български и чуждестранни автори като Емануил Манолов, Добри Христов,Апостол Николаев Струмски, Джузепе Верди и др. Ще прозвучат  образци и от българския фолклор.

Тенорът Камен Курдов ще ни направи съпричастни към жанра на италианските канцонети с два от най – известните образци: “Non Ti scordar di me” и “Musica Prohibita”, a сопраното Виктория Пигова ще ни докосне до майсторството на Верди с известната ария “Caro nome” от операта “Риголето” и експресивната вокална миниатюра на Димитър Петков “Не мой пея, птичко ранобудна”

Като контрапункт на преобладаващо вокалната природа на концерта ще прозвучи „Скерцо номер 2 оп.31 в си бемол минор“ от Фредерик Шопен в изпълнение на Илиян Тиганев.

За автора

Вашият коментар