Стартират общинските ученически игри в Пловдив

След две учебни години прекъсване, поради пандемията от Ковид-19, на 12 ноември в Пловдив стартира общинският етап от ученически игри 2022/2023 година с  първенства по волейбол и баскетбол. Те ще се реализират в спортните зали на СУ „Цар Симеон Велики“ и СУ „Любен Каравелов“.  

46 пловдивски училища са подали заявка за участие с над 211 отбора по видове спорт. Учениците имат възможност да се включат в осем спорта. Най-интригуващ за подрастващите през настоящата учебна година се оказа волейболът с общо 64 отбора, следван от футбола с 52 отбора и тенис на маса с 27 ученически отбора. До края на месеца стартират срещите по футбол, а през декември тези по шахмат и тенис на маса. Предстои да бъдат изготвени програмите по хандбал, лека атлетика и бадминтон.

Състезанията от Ученическите игри за ученици от V до XII клас през учебната 2022/2023 г., включени в Националния спортен календар на Министерството на образованието и науката, се организират съгласно утвърдени от Министъра на младежта и спорта правила. Основен организатор на общински етап на състезанията в град Пловдив е ЦПЛР-ОДК-Пловдив, в партньорство с Община Пловдив и Регионално управление на образованието.

За автора

Вашият коментар