Най-големите бизнес щафети на СК „Бегач“ отново подкрепят развитието на деца в ранна възраст

Две предложения на фондация „За Нашите Деца“ отново спечелиха доверието на журито в конкурса за каузи за 2023 на Спортен клуб „Бегач“ , в който се включиха граждански организации с над 30 кандидатури. Подкрепа за дейността си фондацията ще получи чрез двете най-големи и очаквани от много ентусиасти състезания – Postbank Business Run – София и Liebherr Business Run – Пловдив. Традиционно 30% от таксите за участие в щафетите организаторите от СК „Бегач“ даряват за подкрепа на социално значими проекти.

Postbank Business Run на 04.06.2023 ще насочи вниманието и спортната енергия на стотици участници към три каузи: „Приемната грижа – най-добрата грижа за деца без родители и близки“ на фондация „За Нашите Деца“, „Плувни умения – програма за социализация на деца в неравностойно положение“ на фондация „Конкордия България“ и „Ремонт на новата сграда на НЧ Тротоара 2020 и покриване на текущи разходи на читалището“. Центърът по приемна грижа на фондация „За Нашите Деца“ осигурява най-добрата възможност за отглеждане и възпитание на деца, които не могат да бъдат със собствените си семейства, като подбира, обучава и подкрепя приемни родители. Заедно с това експертите на центъра подпомагат и гарантират пълноценната грижа за децата, които идват с редица пренесени травми, а тяхното възстановяване става приоритетна задача на приемните родители. Поставянето на тази кауза във фокуса на софийската бизнес щафета ще подкрепи усилията на екипа на фондацията да върне светлината в очите на тези деца, като осигури уюта, топлината и грижата на приемното семейство. През 2022 чрез Postbank Business Run бяха дарени 7500 лева за работата на Дневния център, а през 2021 с 10550 лева беше подкрепена грижата в Детска къща на фондация „За Нашите Деца“.

Регистрацията на четиричленни корпоративни отбори за състезанието в София на 4 юни е активна ТУК.

Пловдивската бизнес щафета Liebherr Business Run на 01.10.2023 ще бъде посветена освен на ключовите идеи за активен начин на живот и формиране на екипен дух, и на две каузи: работата на Сдружение „Паралелен свят“ и програмата за ранно детско развитие на фондация „За Нашите Деца“ в Пловдив. Под мотото „Децата на Пловдив откриват света и мечтаят“ участниците в състезанието ще могат да допринесат за обезпечаване на дейностите по активна и стимулираща подкрепа на малки деца с различна степен на увреждания или умствена изостаналост, трудности и проблеми в развитието, поведенчески и емоционални затруднения, сензорни и двигателни нарушения, за да растат пълноценно и хармонично, а техните родители и обгрижващи специалисти да добиват увереност, че полагат най-добрата грижа за децата. Това е естествено продължение на работата ни със СК „Бегач“ в Пловдив – през 2021 и 2022 дарените средства от Liebherr Business Run допринесоха децата на Пловдив да имат достъп до услуги за ранно детско развитие.

Регистрацията на фирмените отбори за събитието на 1 октомври в Пловдив е активна ТУК.

Вече девети път състезания на СК „Бегач“ са обвързани с каузи на фондация „За Нашите Деца“, получавайки не само финансова подкрепа, но възможност информация за работата на експертите на фондацията с фокус ранно детско развитие и осигуряване на сигурна развиваща семейна среда да достигне до широк кръг хора и да се утвърди в общественото съзнание.

Снимки: KrisoK Photography

За автора

Вашият коментар