Продължава партньорството на Herbalife Nutrition с фондация „За Нашите Деца“ за пълноценно хранене на децата

За трета поредна година Herbalife Nutrition Foundation (HNF) застава зад мисията на фондация „За Нашите Деца“ да осигури развитие и щастливо детство за най-уязвимите деца в България. Като част от програмата си „Nutrition for ZeroHunger“, HNF отново се ангажира с осигуряването на здравословна и пълноценна храна за уязвими деца в ранна възраст като дари 10000 USD.

Средствата ще бъдат изразходвани в рамките да деветмесечен проект „Правилно хранене за пълноценно детско развитие“, който ще приключи в края на май 2022. Целта на обединените ресурси на HNF и фондация „За Нашите Деца“ е гарантиране на здравословно, подходящо за възрастта хранене на уязвимите деца, с които фондацията работи и повишаването на осведомеността на родителите и хората, полагащи грижи, за правилното хранене като част от комплексната грижа в семейна среда. Дейностите по проекта ще насърчат създаването на правилни навици за хранене и правилно отношение към храната у децата и семействата.

Детски храни, адаптирани млека и други нужни за правилното им развитие и израстване храни ще получават на месечна база според индивидуалните потребности малките деца от уязвими групи в общността, за които същетсвува риск  от изоставяне и неглижиране, както и деца с трудности и проблеми в развитието. Така ще бъде гарантирано пълноценното хранене и ще бъдат минимизирани рисковете за живота и здравето на тези деца.

В рамките на проекта HNF ще подкрепи също и децата в приемни семейства, за чието развитие фондация „За Нашите Деца“ се грижи, както и децата със специфични потребности, които получават стимулираща подкрепа за своето развитие в Дневния център на фондацията. Традиционно ще бъдат осигурени средства и за балансирания хранителен режим на децата в Детска къща, като неразделна част от цялостната грижа за техния растеж и развитие. Чрез кулинарни работилнички и включване на децата в процеса на приготвяне на храната те ще бъдат насърчени да опитват различни здравословни храни, да трупат знания за различните продукти и тяхното разумно съчетаване и да формират добро отношение и навици за хранене.

 „През този период, a и не само, всеки жест на солидарност е от значение, особено за децата в приемни семейства. Благодаря на нашия екип и на независимите дистрибутори на Herbalife Nutrition, които винаги ще подкрепят инициативи като тази“, каза Ромео Казанеску, директор на Herbalife Nutrition Румъния, България, Молдова и Унгария.


От 1994 година Herbalife Nutrition Foundation дарява средства за предоставяне на храна, за образование в областта на пълноценното хранене и за други проекти за подобряване на здравето на децата по целия свят. Днес HNF предоставя финансиране за 168 домове за сираци и изоставени деца, болници, училища и организации в повече от 58 държави, обхващайки близо 220 000 деца само през 2020 година.

От 2019 година Herbalife Nutrition Foundation подпомага фондация „За Нашите Деца“ в грижата за повече от 650 деца. Това прави HNF ключов партньор на фондацията за осигуряването на всекидневното хранене на уязвимите деца, обхванати чрез всички услуги на фондацията в София и Пловдив.

Вашият коментар