Анна Цолова: Медиите, които станаха слуги на властта на ГЕРБ и ДПС, убиха журналистиката

Бившата популярна водеща на сутрешните блокове в БТВ и Нова – Анна Цолова, понастоящем автор и лектор в „Говори, за да те видят„, изрази мнението си за случващото се с вестник „Труд“, акцентирайки на факта, че по-голямата част от медиите отдавна са мъртви, след като са се превърнали в съучастници в убийствата на фактите и истината.

Ето и нейното мнение, публикувано в социалните мрежи:

„Убивали „труд“.

Да, убийство има. Даже не едно. Но не на това, дето днес му викат медии. В голямата си част и с някои изключения (които потвърждават правилото), те отдавна не мърдат.

Медиите и журналистите, които станаха слуги на властта на ГЕРБ и ДПС, убиха журналистиката. Същите бяха съучастници в убийствата на фактите и истината.

Същите съучастваха в убийствата и заличаването на журналистите, които не пожелаха да се наведат.

Същите правят имитация на журналистика. Правят нещо, което изглежда като журналистика. Съдействат за подмяната и пренаписването на реалността. А някои от тях дори не си дават сметка в какво участват.

Тези убийства, освен извършители, имат и поръчители.

Вчерашният пърформанс на ГЕРБ и днешните им парламентарни изяви приличат на саморазобличение. Иначе няма причина да защитаваш страстно някого, който не си е плащал наема към държавата. Освен, ако години наред този някой не те е защитавал страстно и прикривал от обществото, това което си му поръчвал да прикрива. Има ли смисъл да се обяснява защо това не е журналистика?“

Припомняме, че полиция запечата офисите на редакцията на вестник „Труд“ поради неплащане на наеми и консумативи по договори с Министерството на културата, както и поради преотдаване на помещения, за което е имало изрична забрана.

За автора

Коментари (1)

  1. Сигурно има вярно в това,което пишеш.
    Но докато те уволнят,ти коя слуга беше,и кой ти плащаше.
    Ти си същата интересчиика,но сега отмъщаваш.Грозно е!

    Отговор

Вашият коментар