„Зонта клуб“ в Пловдив с поредица от благородни инициативи

В навечерието на Деня на Жълтата роза и Международния ден на жената Осми март, Зонта – клуб Пловдив поздрави със специално изготвена картичка и подарък майките на деца със специални потребности. Инициативата се случва с любезното съдействие на дирекция „Социална политика“ в Община Пловдив, които са предоставили списък на майките – героини, както и с отзивчивостта на куриерска фирма „Европът“.

Картичката има за цел да информира майките и да им представи проекта, по който от „Зонта“ работят, а именно:  „Подай ръка, сбъдни мечта – да открием заедно света“.

Неговата основна цел е изграждането на достъпна среда за свободно придвижване на деца със специфични потребности и техните семейства.

Зонта – клуб Пловдив оказва съдействие при подготовка на документите за „Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2021“. Програмата включва: изграждане на рампи, стълбищни платформи, вертикален подемник и асансьор.

Крайният срок за подаване на документите е 5 май 2021 година.

Зонта – клуб Пловдив ще помогне с изготвяне на документи, архитектурен проект, проектно-сметна документация до издаване на разрешение за строеж или ползване, както и за координация и логистика.

В случай, че живеете в еднофамилна къща, документите се подават като физическо лице!

Ако живеете в многофамилна жилищна сграда, документите се подават от името на сдружението на етажната собственост!

За информация и съдействие може да се свържете със „Зонта-клуб“ Пловдив на следните адреси: e-mail: zontaplovdiv@gmail.com, телефон за контакти: 0876 697 094

С повече подробности за Програмата можете да се запознаете ТУК

Зонта – клуб Пловдив кани пловдивчани на 23 март в Дома на културата „Борис Христов“ на благотворителнаизложба на картини на Елена Кабир, която е в подкрепа на проекта „Подай ръка, сбъдни мечта – за откриваме заедно света“.  

Вашият коментар