Премахват сухите клони на чинарите по „Васил Априлов“

Eкип на „Градини и паркове“ премахва изсъхналите клони на чинарите по бул. „Васил Априлов“, разположени между ул. „Генерал Данаил Николаев“ и бул. „Шести септември“. Предвижда се от четвъртък работата да продължи в отсечката от Централна гара към парк „Парашутна кула“.

Движението няма да се спира, но от общинското предприятие призовават преминаващите оттам за повишено внимание. На място за регулирането му помагат служители на Общинска полиция и „Общинска охрана“.

Санитарните резитби се извършват по предписание на експертна комисия и последвала заповед на кмета на район „Централен“. Сухите клони трябва да бъдат отстранени, тъй като има опасност да се пречупят и паднат при по-силни ветрове.

„Молим гражданите да ни извинят за временното неудобство, но използваме последните летни дни, когато трафикът все още не е много натоварен“, коментира директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Миналата седмица бяха окастрени сухите клони на чинарите и в участъка на ул. „Иван Вазов“ от колелото при Централна гара до ул. „Кръстьо Пастухов“. Очаква се до 15 септември санитарните резитби да приключат по цялата улица.

За автора

Вашият коментар