Криво огледало: Българите даряват масово сметките си за ток и вода на правителството

След призива на премиера Кирил Петков за масово отказване от 13-та и 14-та заплата в полза на мира в Украйна, нацията се обедини и изкърти от дарения финансовия отдел към министерски съвет.

Платформата „DMS Bulgaria 681-2022“ буквално се срина от милионите желаещи да дарят за поне един Джавелин преди летните си отпуски, а сред добротворците бяха отчетени и хиляди пенсионери, спестили от козунак за нови бронежилетки и каски.

„Хора сме, трябва да помогнем на държавата. Виждате, че е криза, няма пари“, заяви уверено работник на поточна линия, взимащ 650 лева брутна заплата. „Така и така се чудя какво да си правя спестяванията, поне да знам, че съм помогнала за мира“, подкрепи го 23-годишна майка на 9 деца, отделила част от социалните помощи за малък миномет.

От канцеларията на премиера развълнувано заявиха, че такава подкрепа не са и сънували. „Очаровани сме! Хората взеха толкова присърце нашия призив, че дариха дори зимните си сметки за ток и вода. “

В кампанията се включиха и всички парламентарно представени политически партии, които ентусиазирано дариха цялата си държавна субсидия в полза на световния мир.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

За автора

Вашият коментар