Посвещават тематична вечер на художника Никола Танев

Тематична вечер, посветена на големия български художник Никола Танев, ще се проведе на 28 април от 18:30 часа в Националния политехнически музей.

Събитието допълва временната изложбата „Никола Танев. Щрихи от Мини „Перник“, открита през месец март в музея. Васил Макаринов – главен уредник, изкуствовед и един от авторите на изложбата – ще представи експонираните картини в контекста на българската история на изкуството.

Презентацията ще се фокусира върху различни моменти от личната съдба на художника и етапите, през които преминава неговото творчество. Ще бъде обърнато внимание на настъпилите промени в България след 1944 г. в сферата на обществено-икономиеския и културен живот. Ще се засегне и темата за индустриалния пейзаж в изкуството.

Лекционната вечер е реверанс към всички любители на творчеството на Никола Танев. Специално за тях входният билет e с преферентна стойност от 2.00 лв. Проявата е част от инициативите, свързани с отбелязване на 65-тата годишнина от създаването на Националния политехнически музей.

Вашият коментар