Криво огледало: Хиляди се кандидатират за кмет на Пловдив през 2023 година

Десетки хиляди пловдивчани планират да се кандидатират за кмет на Пловдив през наближаващите местни избори догодина. Това стана ясно след направена мащабна анкета из пловдивските молове и увеселителни заведения на града. На въпрос „Кого бихте подкрепили на задаващите се кметски избори?“ над 70% от запитаните отговориха „Себе си“.

Шокиращите резултати бяха обяснени по изключително семпъл начин от местен интелектуалец, чоплещ семки на копчетата.

„Нормално. Хората видяха, че да си кмет е проста работа. Трябва да отговаряш само на три условия и след това ще махаш няколко години от ей този балкон.

Първото условие е да взимаш непрекъснато заеми. Така и така всички предишни кметове по този начин си реализират обещаното, какво пречи практиката да продължи? И без това хората са наясно как се теглят кредити, тъй като почти всички изплащат такива.

Второто условие е да правиш всички проекти на инженеринг, за да не те бавят някакви досадни конкурси, от които никой няма нужда.

И третото, но не по важност, условие е да вдигаш непрестанно цената на „синя зона“ и да увеличаваш обхвата ѝ. Така хем ще пълниш още хазната, хем ще обясняваш, че го правиш от грижа за природата и чистия въздух“.

Резултатите от проучването предизвикаха смут сред политическите формации, имащи своите кметове през годините, които определиха същите като срамни за Пловдив.

„Не е нормално ние да разчитаме на подкрепа от обществото, а то да играе срещу нас, избирайки себе си“, заяви просълзен потенциален кандидат за кмет на политическа формация, чудейки се какво би правил в свободното си време, ако не е градоначалник.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Вашият коментар