„Мрак“ на Душан Милич с предпремиера за България седмица преди старта на София филм фест в Пловдив

София филм фест в Пловдив стартира с предпремиерно за България събитие. Ден преди прожекцията в София, в Пловдив пристига сръбският режисьор Душан Милич с най-новия си филм„МРАК“. Режисьорът, известен на българската публика най-вече с „Гуча“, лично ще представи в Пловдив копродукцията между Сърбия, Дания, България, Италия и Гърция. Събитието е днес, 9 март, от 18:30 часа.

„Мрак“ ни пренася в косовските планини, където живее семейството на Милица, заедно с майка си и дядо си. Всяка вечер след залез от гората се чуват ужаси, които нямат обяснение – плод на въображението, отгласи от войната? Те не знаят, но всяка вечер страхът ги обзема все повече.

След тази прожекция София филм фест в Пловдив ще продължи с основната си програма от 17 до 27 март. Сред интересните заглавия са българският документален филм „Воев“ за легендарния фронтмен на „Нова Генерация“. Специално за прожекцията в Пловдив ще пристигне музикантът Васил Гюров. Много любими европейски актьори също ще се появят на екрана с новите си филми.

В романтичната драма „Двете страни на острието“ ще видим Жулиет Бинош и Венсан Лендон. Вълнуваща история предлага и номинираният за „Златен лъв“ от Венеция „Комарджията“ с Уилям Дефо. Специално внимание трябва да обърнем и на японския „Карай колата ми“, който има цели 4 номинации за Оскар, сред които за най-добър филм.

За автора

Вашият коментар