12-годишна пловдивчанка стана част от „Осмото чудо”

От тази година голямото и обичано семейство на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” се увеличи с още един участник от Пловдив – малката певица Мелек Ерен

В края на септември публиката на Античния театър аплодира бурно нейното участие в мега продукцията „Осмото чудо”. С този спектакъл, малкият славей на Пловдив гастролира с огромен успех в повече от десет градове на България.

Мелек е само на 12 години. Възпитаничка е на Формацията за автентичен фолклор „Куклици“ към Общински детски комплекс – Пловдив (ЦПЛР – ОДК гр.Пловдив)  с художествен ръководител  Виолета Щерева. В момента е ученичка в СУ “Любен Каравелов” в гр. Пловдив.

Мелек Ерен чертае своята успешна вокална кариера от най-ранна възраст. Специалистите я определят като уникален певчески талант, но и като много артистичен и емоционален изпълнител на сцената. Тя е носител на многобройни награди и победител в десетки конкурси, в т.ч. Национални награди във фестивалите „Път към славата”, „Орфеево изворче”, „Орфееви таланти”. Мелек представи Пловдив на „Детски Пирин фолк”, а на XIII– тия Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите” получи три златни медала в трите категории соло, дует и групово (с ФАФ „Куклици”). На последното издание на Националния фолклорен фестивал в Копривщица, стана всеобща любимка на участниците и публиката и лице на фестивала.

Всички успехи на Мелек до момента и безспорният й талант получават логично продължение с влизането й в екипа на НФА „Българе”, където под вещото ръководство на идеолога и двигател на ансамбъла  Христо Димитров ще бъде поставена основата на нейната професионална кариера. 

Ансамбъл "Българе" играе пред публика 5 свои спектакъла, коренно различни един от друг. " В представленията участват 40 професионални танцьори и 30 солисти – актьори, каскадьори, балетисти, певци, музиканти, алпинисти и др.

С този голям екип работят едни от най-добрите композитори, музиканти, сценографи, дизайнери и художници на костюми в страната. До този момент, ансамбъл „Българе“ е изнесъл над 1500 представления и концерти в 21 държави по света. Това е първият български фолклорен ансамбъл гастролирал на Бродуей в Ню Йорк (САЩ).

Вашият коментар