13-годишна пловдивчанка стана Гласът на Европа

13-годишна пловдивчанка спечели званието Гласът на Европа и стипендия на ISCART – Международната академия за култура и изкуство със седалище в Лугано, Швейцария. Талантливата певица Иванина Колева, възпитаничка на пловдивската музикална школа „Арт Войс Център“ с ръководител Руми Иванова, впечатли с изпълненията си световно известните музиканти на академията по време на Summer Campus 2023 в Бургас.

Иванина спечели стипендията на ISCART и ще се обучава по системата и изискванията на Тринити Колидж, а също така извоюва правото да участва в концертите Kids Voice Malta и La Forza della Musica Italiana.
Младата певица получи висока оценка от музикалните светила: маестро Енцо Компаньоли – диригент на оркестъра на „Сан Ремо“, известния италиански певец Джани Теста, и  световноизвестния бас и солист в Метрополитън опера в Ню Йорк – маестро Валентин Пейчинов.

Десетки години Академията ISCART от Лугано се занимава с откриване и подпомагане на млади таланти в началото на поемат професионалния пьт на сценическото изкуство, давайки им възможност  да застанат рамо до рамо с големи звезди на световния шоу бизнес и да бъдат забелязани на международната сцена.

Известната пловдивска школа „Арт Войс Център“, основана от музикалния педагог Руми Иванова през 2014 г., се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на „Арт Войс Център“ неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.

Сред най-известните възпитаници на школата са: Лидия Ганева – представила България на Детската Евровизия в Малта през 2016 г. и класирана на 4-то място във финала на „Гласът на България“ през 2022 г. ; Момичешката група 4MAGIC – победител в последното издание на Х фактор през 2017 г.; Група „МАГИЯ“, която спечели полуфинала на „България търси талант“ през 2022 г.

През годините Руми Иванова реализира с учениците си проекти, записи, клипове и концерти в  националните телевизии БНТ, БТВ, Нова и ТВ7/8.

Важна част от обучението на децата в „Арт Войс Център“ са редовните  концерти с Биг Бенд Пловдив, които са сред най-очакваните музикални събития в града, както и двата големи концерта с Ку-Ку Бенд през 2021 и 2022 г.

В момента в „Арт Войс Център“ се обучават деца на възраст от 3 до 22 години.

За автора

Вашият коментар